Co kupić?
POTRZEBNE SKŁADNIKI

1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 jajko
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki pszennej razowej
1 słoik paprykarza wegetariańskiego z kaszą jaglaną
1 słoiczek hummusu paprykowego
olej do smażenia
3 łyżki śmietany
szczypta soli

Jak przygotować?
KROK PO KROKU

Wymieszać składniki ciasta na gładką masę. Następnie usmażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Naleśniki posmarować cienko paprykarzem i zwinąć w rulon. Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania. Trzy łyżki humusu paprykowego wymieszać ze śmietaną i posmarować po wierzchu. Zapiec w rozgrzanym piekarniki do 180ºC przez 20 minut. Naleśniki podawać z humusem jako sosem.

 

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany