Grzanki z ziołowym twarożkiem

Mój Przedszkolak poleca

Składniki:

  • 50g twarogu półtłustego (1,5 plastra)
  • 40g jogurtu naturalnego (2 łyżki)
  • 5g oleju rzepakowego (1 łyżeczka)
  • sól, pieprz
  • posiekany koperek
  • 5g pestek dyni lub nasion słonecznika (1 łyżeczka)
  • 60g bułki pszennej (1 sztuka)
  • 5g masła (1/2 łyżeczki)
  • pomidor

Sposób przygotowania: twarożek zagnieść z jogurtem, olejem i przyprawami. Dodać koperek oraz pestki dyni i dokładnie wymieszać. Bułkę przekroić i posmarować masłem oraz twarożkiem. Na wierzch wyłożyć plastry pomidora lub inne ulubione warzywa.

SFINANSOWANO Z FUNDUSZU PROMOCJI ROŚLIN OLEISTYCH

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI