Makaron duszony z warzywami i serem mozzarella

Mój Przedszkolak poleca

Składniki:

  • 10g oleju rzepakowego (1 łyżka)
  • ¼ cukinii
  • 60g szpinaku świeżego (2 garści)
  • ½ pomidora świeżego
  • 15g serka śmietankowego do smarowania (1 łyżeczka)
  • sól, pieprz
  • 30g sera mozzarella (1/4 kulki)
  • 30g makaronu pszennego (1/3 szklanki)
  • 10g pestek dyni (1 szklanka)

Sposób przygotowania: Warzywa umyć, posiekać i podsmażyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Przyprawić i wymieszać z serkiem śmietankowym. Makaron ugotować al.’dente, odcedzić i wymieszać z warzywami na patelni. Dodać posiekany w kostkę ser mozzarella i pestki dyni, zdjąć z ognia i przykryć na ok. 2-3 minuty, aby ser się rozpuścił. Przełożyć na talerz, można polać keczupem dla smaku.

SFINANSOWANO Z FUNDUSZU PROMOCJI ROŚLIN OLEISTYCH

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI