Składniki:
- 10g oleju rzepakowego (1 łyżka)
- ¼ cukinii
- 60g szpinaku świeżego (2 garści)
- ½ pomidora świeżego
- 15g serka śmietankowego do smarowania (1 łyżeczka)
- sól, pieprz
- 30g sera mozzarella (1/4 kulki)
- 30g makaronu pszennego (1/3 szklanki)
- 10g pestek dyni (1 szklanka)
Sposób przygotowania: Warzywa umyć, posiekać i podsmażyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Przyprawić i wymieszać z serkiem śmietankowym. Makaron ugotować al.’dente, odcedzić i wymieszać z warzywami na patelni. Dodać posiekany w kostkę ser mozzarella i pestki dyni, zdjąć z ognia i przykryć na ok. 2-3 minuty, aby ser się rozpuścił. Przełożyć na talerz, można polać keczupem dla smaku.
SFINANSOWANO Z FUNDUSZU PROMOCJI ROŚLIN OLEISTYCH