Pulpeciki w sosie pomidorowym z kaszą

Mój Przedszkolak poleca

Składniki na 2 porcje:

  • 100g mielonego mięsa drobiowego
  • 1 jajko
  • ¼ cebuli
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
  • natka pietruszki
  • olej rzepakowy
  • ząbek czosnku
  • 240g passaty pomidorowej (1 szklanka)
  • 50g kaszy bulgur (1/2 opakowania)
  • ogórek kwaszony

Sposób przygotowania: passatę zblendować z olejem, czosnkiem, solą, pieprzem i natką pietruszki. Wlać do garnka, wrzucić liść laurowy oraz ziele angielskie, zagotować. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, startą cebulą i przyprawami (sól, pieprz). Uformować pulpeciki i wrzucić do garnka z passatą. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 10 minut. Podawać z ugotowaną kaszą (ok. ¼ woreczka na porcję) i kiszonkami.

SFINANSOWANO Z FUNDUSZU PROMOCJI ROŚLIN OLEISTYCH

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI